Замрзнат помфрит Замрзнат помфрит

Замрзнат помфрит

Помфритот во модерниот свет на живеење станува една од неопходните намирници при секој оброк. Има многу видови на помфрит и специјалитети од компир кои се приготвуваат на различни начини.

Во нашата понуда е вклучен типичниот замрзнат помфрит кои се користи во брзата храна, помфрит со различни вкусови: кромид, сланина, сирење, зеленчук, помфрит со најразлични зачини и форми се со цел да се задоволат потребите на нашите потрошувачи

 

Помфрит "Lutosa"

 

Како една од најпродуктивните светки земји кога станува збор за одгледување на компир, Белгија има плодна земја и е благословена со идеални временски услови.

На почетокот од Април - Мај се садат компири од сортите на Premiere, Anosta, Амаро, Felsina ... и се собираат во јули, додека компири од сортите на Bintje, Asterix, Agria, Victoria, Fontane, Ramos, Innovator ... се берат крајот на септември и почетокот на октомври. Откако ќе се калибрира и подредени, компирите се мијат и се лупат на пареа, се проверуваат од страна на оптички ласер и се сече на помфрит. Откако се бланширани, повторно се прегледуваат по втор пат со електронски уред за сортирање и сушат за да се ограничи апсорпцијата на масти и подобрување на свежина.

Помфрит потоа се пре-пржи за 1 минута до 90 секунди во растително масло на температура од 160 Ц до 170 Ц. Конечно компирите се одмастени. А третата и последна проверка се одвива веднаш пред да започне процесот на замрзнување. Секое пакување може да биде од 400 гр. до 5 кг.

Лутоса визија

"Lutosa" е светски снабдувач на фини производи од компир, инспириран од традицијата, полн со страст и почит.

 

ГАЛЕРИЈА