Замрзната риба

Рибата и нејзиното месо се секојдневна намирница кога станува збор за Јапонците. Таа се користи за приготвувања на најразлични специјалитети и е огромен извор на витамини,

минерали, омега-3 масни киселини па затоа голем фактор кој влијае за долговечен и здрав живот.

Освен на азискиот континент втора на листата во консумирање на  риба е Европа.

ГАЛЕРИЈА