Свинско месо

Rate this item
(0 votes)

Своевидно едно од најпопуларните типови на месо , свинското претставува неопходен продукт поради неговите хрансливи материи.

Според институтот за стопанство и агрикултура (IATP), Кина е најголем производител на свинскo месо а воедно најголемата потрошувачка се базира токму таму, додека на второ место се наоѓа Европа. Нутриционистичките факти укажуваат дека ова месо со своите благодети го надополнуваат човековиот организам и го храни со витамини и минерали.

ГАЛЕРИЈА