Говедско месо Говедско месо

Говедско месо

Датира уште од праисториските времиња во Египет и се користело како свето месо во одредени ритуали.

 

Говедското, или попознато како црвеното месо се одликува со својата мекост, танкост, сочна структура како и одличен вкус. Заклучно со податоците од организацијата за храна и агрикултура на Обединетите нации (FAO), земји во кои што има најголема потрошувачка на говедско се САД, Австралија и Шпанија.

ГАЛЕРИЈА