Пилешко месо

Пилешкото е едно од најраспростанетите видови на месо и спаѓа во типот на полновредна храна.

Тоа е кулинарски сестрано месо и со својот благ вкус и подеднаква структура се сложува со сите ароми и зачини а може да се сервира на различни начиини. Исто така содржи и многу витамини, минерали и протеини кои се важни за нервниот систем.

ГАЛЕРИЈА